Sportacrobatiek doe je met elkaar

Sportacrobatiek is een combinatie van gymnastiek en acrobatiek. Je doet het niet alleen maar in teamverband. Bij sportacrobatiek gebruik je geen toestellen, maar elkaar. Samen oefen je aan acrobatische oefeningen welke verbonden zijn met choreografische onderdelen.

Kenmerkend is dat je niet alleen lenig, behendig en sterk moet zijn, maar het spreekt ook de psycholigische en sociale vaardigheden aan. Je hebt vertrouwen in elkaar nodig en daarbij hoort goede communicatie. Deze vaardigheden kunnen je ook weer helpen in het dagelijks leven.

Van der Lei Talent Academie heeft sinds medio 2016 een sportacrogroep opgericht onder de naam Frisian Acrobatics. Vanaf 2017 doen we mee met wedstrijden. Dit doen we in samenwerking met Adonis. Vanaf 5 jaar kun je al deelnemen aan Sportacro. Over het algemeen selecteren we de kinderen die in aanmerking komen om zich te voegen bij de Frisian Acrobatics uit de andere disciplines die Van der Lei Talent Academie aanbiedt. Uiteraard kun je altijd een keer komen meedoen als het je leuk lijkt om op Sportacrobatiek te gaan. Dan kijken wij of je geschikt bent of misschien nog eerst aan de basis moet werken bij onze kidsbasis acrobatiek groep.
 

Voor wie Sportacrobatiek?

  • Leeftijd vanaf 5 jaar
  • Beheerst de basis van acrobatiek (zie kidsbasis acrobatiek)

 

Leslocaties

Wijnjewoude
 

Lesrooster

DagTijdLocatieLeeftijd
Maandag15:30 - 16:30De Wier UreterpKidsbasis
Maandag
16:45 - 18:15BHS Gorredijk5-6
16:45 - 18:15BHS Gorredijk7-12