Frisian Sports Acrobatics

Wij zijn Frisian Sports Acrobatics: Een nieuwe acro-afdeling in Noord-Nederland onder de stichting Van Der Lei Talent Academie! Komend seizoen bieden wij acrogym aan in Ureterp (MFC De Wier), Drachten (De Splitting) en Heerenveen (de Epke Zonderland Turnhal en MFA De Spil). 

Acrobatische gymnastiek (ook wel acrogym of acro genoemd) is een onderdeel binnen de gymnastiek. Kenmerkend is dat acrogym niet individueel wordt beoefend, maar in teams. Er zijn verschillende teamsamenstellingen mogelijk. Er is bij ons de mogelijkheid om zowel Acro-Fun te doen als Wedstrijd-Acro. 

 

Acro-Fun

De kinderen trainen 1 uur in de week. Plezier en bewegen staat hierbij centraal! Elke les wordt er daarbij ook gewerkt aan persoonlijke doelen. Voor de kinderen zijn er diploma’s op verschillende niveaus. Het leren en het behalen van de doelen wordt hierdoor inzichtelijk gemaakt voor de kinderen. Daarnaast werkt deze groep ook naar verschillende uitvoeringen toe.

Wedstrijd-Acro

Naast de Acro-Fun zijn er mogelijkheden om aan wedstrijd-acro mee te doen. Zodra de kinderen daaraan toe zijn kunnen ze vaker gaan trainen. Er wordt dan getraind in teams met als doel de provinciale en landelijke wedstrijden. Vanuit de leerlijnen beslissen de trainers wie geselecteerd worden voor de wedstrijd groep. Ook hier blijven de sporters werken aan hun persoonlijke doelen en zullen deze inzichtelijk blijven. Daarnaast werkt de groep naar verschillende uitvoeringen toe. 

 

Neem voor meer informatie contact op via:

acro@vanderleitalentacademie.nl